האם אפשר להתכונן לכאבי גב? לנו נראה שכן. מהמקרים שאנו מטפלים בהם עולה שהסיבות להחמרת כאבים דומות. אם אחד או יותר מהגורמים שמצויינים משפיע עליכם כדאי שתשימו לגב ותתרגלו יוגה מתאימה למצב.
- פעילות פיזית חריגה – בעיקר הרמת משאות כבדים, הליכה ממושכת או עבודות בית ברכינה קדימה (שטיפת כלים, חיתול, טיפול ברכב ועוד..) ופעילות ספורטיבית חריגה.
- עודף שינה – עדיף לקום קודם מאשר אחר כך.
- נזקי הישיבה – ישיבה ממושכת על כיסא, כורסא/ספה, באוטו, נסיעה ממושכת
- מתח נפשי – כעסים, מתחים, ריבים ובעיות עם הבוס
- עומס מנטלי – לימודים, מבחנים, לחץ בעבודה
- נסיעה לחו"ל או לחופשה – דווקא שעומדים לארוז או בחופשה, כאבי גב עשויים להתגבר. קחו אתכם מזרון יוגה ותרגלו אפילו כשצריך לקחת "חופש" . מהגוף שלנו אי אפשר לקחת חופש.
- קור – הקור מעורר ומעצים כאבים. לפני שמתקרר מזג האוויר התחילו לתרגל.
- בעיות עיכול – מערכת העיכול ממוקמת מול הגב התחתון ומשפיעה עליה. תרגול יוגה מותאם משפר את העיכול ומקל על עבודתה.
- ירידה/עליה משמעותית במשקל – למרות שבהורדת משקל יורד עומס מהגוף, ליציבה לוקח זמן להתרגל למצב החדש ויש לחזק את שרירי הליבה שבדרך כלל רופסים עם עודף משקל. מובן שבעליית משקל נע מרכז הכובד של הגוף קדימה וגורם לכאבי גב. בשני המקרים יש לעזור לגוף להסתגל לשינוי העומסים.
- הריון ולידה – מצב מאוד דומה לירידה או עליה במשקל. במהלך ההריון ולאחריו מומלץ מאוד לתרגל יוגה להריון. יוגה זו תורמת מאוד לשיקום הגוף, שרירי הליבה, רצפת האגן והגב.
- הרגלי יציבה – שינוי ביציבה מושפע מגורמים רבים אך ניתן להיות מודעים אליהם כמו – תיק חדש הנישא על הכתף, נעליים חדשות, נעלי עקב והרגלי עמידה או פעילות חדשים. במיוחד לשים לב לפעילות א-סימטרית ממושכת (כמו נגינה על כינור או אימוני טניס).
מה עושים?
תרגול יוגה מותאם לכאבי גב לפני, בזמן ואחרי התקף כאב. במידה ומתרגלים יוגה באופן קבוע לשים לב לתנוחות שעשויות להחמיר כאבי גב כמו כיפופים לאחור. לדאוג לתרגל יוגה קלה יותר המלווה בהרפיות.