פריסה ארצית

פריצת דיסק מה עושים?

מה עושים במקרה של פריצת דיסק?

שלב ההתקף של פריצת הדיסק

לאירוע של פריצת דיסק יש שני שלבים: האחד הוא שלב ההתקף והשני הוא שלב ההחלמה והשיקום. התקף של פריצת דיסק מותנית מלווה בכאבים חריפים המונעים תנועה. הכאבים עשויים להופיע בגב התחתון, בישבן, או לאורך כל המסלול של העצב הסכיאטי.  כאבי הקרנה אלה שכיחים במצב של פריצת דיסק ומהווים אף סימן מתריע לקראתו. בזמן ההתקף, שבו כל תנועה מכאיבה, מומלץ לנוח על משטח קשיח יחסית. משככי כאבים יעילים לפעמים וגם כדורים אנטי דלקתיים. זריקות לשיכוך הכאב מועילות רק ב 50% מהמקרים ופעמים רבות אף מאטות את תהליך השיקום בגלל החדירה העמוקה של המחט והמניעה של כל פעילות גופנית.

שלב ההחלמה מפריצת הדיסק

שלב ההתקף עשוי להימשך משבועיים, לחודשיים ואף יותר. עם חלוף הזמן, הכאבים החריפים נעלמים ובמקומם מופיעה הקרנת כאב לאורך הרגל והגבלת תנועה קלה או קשה. משלב בו התנועה אפשרית יותר וניתן להלך מעט, אפילו בצליעה, ניתן לעבור לשלב ההחלמה.  בשלב ההחלמה אפשרי להמשיך לקחת משככי כאבים ולקחת טיפולים פסיביים כמו אבל המגמה היא להפסיקם. במקומם יש להתחיל תהליך של שיקום היציבה.

שיקום היציבה כתהליך ריפוי לפריצת דיסק

תיקון היציבה הוא הפתרון שאליו מצפה הגוף לאחר ההתקף. הגוף מצפה שהלחץ בין החוליות יקטן. הלחץ בין החוליות גורם לכאב הסיכאטי והוא יורד ככל שהיציבה משתקמת. שיקום יציבה צריך גם לבטל את הגורמים שהחלישו את הגב מלכתחילה. משום כך נדרש תהליך מובנה של חיזוק והגמשה בכדי להחזיר לגוף את יכולות ההזדקפות שלו. יוגה טיפולית בשיטתנו עושה את התהליך הזה ולכן מצליחה לרפא את ההקרנה. מידע נוסף בסרטון:

קידום אתרים

עיצוב ובניית אתרים