איך יוגה טיפולית עוזרת לבעיות דיסק?
המטרה היא לאתר ולתקן אזורים בעמוד השדרה המפריעים לשליטה תקינה של מערכת העצבים בגוף. הדיסקים הבין-חולייתיים קרובים מאוד לחוט השדרה ולשורשי העצבים, מעורבות של דיסק נפוצה במקרים רבים של כאבים לאו דווקא בעמוד השדרה עצמו. התרגול עוזר לחדש תנועה ומיקום תקינים של חוליות עמוד השדרה עם תפקוד לקוי ובכך מקטין את מעורבות מערכת העצבים. אם אנו תופסים זאת לפני שנוצר נזק בלתי הפיך, רקמת הדיסק יכולה לחזור לגודלה ומבנה בעזרת חידוש תנועה ומנח נכון של מפרקי עמוד השדרה.
בעיות של דיסקים אינם התהליך ההזדקנות הנורמלי?
לא. אך, בעיות דיסקאליות רבות הם תוצאה של שנים של הזנחה. בעיות עמוד שדרה רבות אינן סימפטומאטיות עד לשלבים המתקדמים של השחיקה. ישנם מקרים רבים של מטופלים מבוגרים ששמרו על עמוד השדרה שלהם במהלך חייהם הנהנים מתפקוד מצוין של עמוד השדרה ומערכת העצבים.
לא עשיתי דבר, אז איך זה שהדיסק מעורב?
זו טענה מוכרת. כיוון שלגוף שלנו יכולת פיצוי והתאמה בלתי רגילה, אנו יכולים להתאים את עצמנו למגוון של לחצים במשך החיים. בסוף, כמו "הקש ששבר את גב הגמל", אנו מסתובבים או מתכופפים באופן יוצא דופן ובפתאומיות עמוד השדרה שלנו קורס תחת מצבור העומסים.
האם יש דרך להחלים מפריצת דיסק בגב תחתון? אם כן, מהן אפשרויות הטיפול, והאם זה מסוכן?
הטיפול תלוי במידת הפריצה ובתסמינים. לרוב הדיסק לוחץ על חוט השדרה ועל עצבים היוצאים ממנו ועשוי לגרום לכאב גב תחתון ולכאב הקורן לרגל. במקרים קשים הוא עשוי לגרום לתסמינים עצביים הכוללים חולשת שרירים ואובדן שליטה על סוגרים. במקרים אלה יש צורך בטיפול אורתופדי כירורגי דחוף. בשאר המקרים הטיפול שמרני וכולל קירור האזור, טיפול עם תרופות נוגדות דלקת כמו איבופרופן ונקסין למשל, תרופות מרגיעות שרירים כמו אסיוול, מנוחה, טיפול כירופרקטי הכולל מניפולציות עדינות לגב. במידה והכאבים חזקים מאוד ולא חולפים בטיפולים הנ"ל, ניתן לפנות לאורתופד להזרקת חומרים שונים לגב. אם כל האפשריות הללו לא עזרו ניתן לבצע ניתוח להוצאת חלק הדיסק הפרוץ. לרוב המקרים הם פחות קיצוניים, בעבודת היוגה הטיפולית לומד המטופל תרגילים ותנוחות פשוטים לתרגול יומיומי המחזירים, ללא כאב, את הגב לתפקוד נורמלי בהדרגה, תלוי עד כמה מוכן המטופל להתמסר לתרגול ולהתמיד בו. כמו כן, נבחנים הרגלים יומיומיים לקויים שבעקבותיהם יצא הגוף מתפקוד נורמלי. תרגול מותאם אישית משיב את הגוף, ובמקביל גם את הנפש, לאיזון ולציבה נכונה. התרגול אינו מסוכן ונעשית עבודה איטית ובטוחה בהתאם ליכולתו ולמצבו הפיזי של המטופל, בדגש על תרגול ללא כאב.
יש לכם טיפים להקלה?
– לשכב למשך 10-20 דקות 2-3 פעמים ביום, אם אתם שוכבים כל היום אז להיפך, לקום 2-3 פעמים ביום
– להימנע מישיבה ממושכת, במיוחד נסיעות במכונית כל 30-45 דקות לעצור ולהסתובב או לשכב על הדשא
– אם אתם לא שוכבים כל היום ולאלוקחים תרופות נגד כאבים, נסו ללכת בין 5-15 דקות, לפחות פעמים ביוםהליכה לא מהירה, רק כדי לזוז שהחוליות והסחוס יקבלו קצת דם וחמצן
– לא לקחת תרופות בזמן עבודה או פעילות גופנית. תרופות נגד כאבים או דלקת מיועדים רק כדי לעבור שלב קשה של כאבים או כדי לישון בנוחיות, לא כדי לעשות ספורט או לשבת בעבודה. אל תעשו יותר נזק לדיסק
למידע ספציפי על התאמתכם ליוגה הטיפולית ופריצת דיסק פנו אלינו.