פריסה ארצית

תזונה צמחונית

 

 הסיבות לאי אכילת בשר הן בריאותיות, מצפוניות, אקולוגיות ורוחניות
להלן הסיבות בגינן מומלץ על תזונה צמחונית : 
חוק הקארמה
כל המסורות הרוחניות מדברות על אחדות – על כך שכולנו אחד והחיים של כולנו שזורים זה בזה. מה שאנו אוכלים הוא מה שאנו חושבים ומה שאנו פועלים לפיו. אם אנו אוכלים בשר אנו עוזרים במוות של יצור חי. יש לכך השפעות על מה שנפגוש בעתיד ומה נהיה צריכים לתקן בהוויה שלנו. אנו פוגעים בעצמנו כשאנו פוגעים באחרים ומתרגילי היוגה רוצים שרק טוב יקרה להם היות והם שואפים לשחרור. השקפה שאומרת שאנו עוזרים לבעלי החיים להתגלגל הלאה לא מתקבלת על ידי השקפת היוגה במיוחד אם החיים שנשקפים לחיה הזו הוא מוות בייסורים ובדימום למוות. בעלי חיים סובלים כבני אדם הם רק לא כותבים על כך אבל מדווחים על כך בהתנהגותם. רבים מאוכלי הבשר כלל לא יכלו להרוג את החיה בכדי לאכול אלא היו מזדעזעים למראה הדם והסבל. דבר זה מראה על יסוד מצפוני רגיש שהיוגה מטפחת. במידה והחיה סבלה בחייה ובמותה, סבל זה מתגבש בבשר בצורה אנרגטית ובצורת רעלנים. לחיות שגודלו למטרות בשר אין חיי חופש ורווחה. מתרגל היוגה לא ירצה להטמיע זאת בגופו ובהכרתו.
אלימות אנושית
תעשיית הבשר מאז ומעולם לוותה באלימות אנושית על שטחים. תהליך ייצור הבשר הוא בזבזני מבחינת מים ושטחי אדמה והיווה מקור לסכסוכים ומלחמות במשך אלפי שנים. עובדה זו כבר הייתה ידועה ליוונים הקדמונים ועליה התריע סוקרטס כי מלחמה על שטחי מרעה היא תוצאה ישירה של גידול בשר. יש לציין ששימור הבשר היה חלק משמעותי בהשתלטות הקולוניאלית של אירופה על מסחר בתבלינים באפריקה ובמזרח.
סיבות בריאותיות להימנע מבשר
כימיקלים מסוכנים – בעלי החיים שגודלו לבשר מפוטמים ונשמרים באמצעות שימוש קבוע בסמי הרגעה, הורמונים ואנטיביוטיקה. חומרים אלו נשארים בבשר בשעה שאוכלים אותו והם אינם כתובים על העטיפה של המוצר. חלק מהחומרים הללו מסרטנים. החיות גודלו בתנאים תעשייתיים וקיימת פסולת בגופם שנספגה עוד בתנאי הגידול.
מחלות לב וסרטןכבר ב 1961 קבע ביטאון אגודת הרופאים האמריקאית שלמעלה מ 90% ממחלות הלב יכלו להימנע באמצעות תזונה צמחונית. חיה נשחטת או מומתת בדרך אחרת משחררת כמויות גדולות של אדרנלין בעת שהיא גוססת ונאבקת על חייה. אדרנלין זה נספג בבשר ונקלט בעת אכילתו. משום כך אכילת בשר גורמת ללחץ דם גבוה ורמות לחץ וחרדה בבני האדם אשר אוכלים בשר. אחד הטיפולים הטובים ביותר למחלות לב ולחץ דם היא צמחונות. קיימות גם עדויות מצטברות על הקשר שבין סרטן ובמיוחד סרטן המעי הגס לאכילת בשר.
מחלות בבשר – אלו אשר אוכלים בשר מאושר על ידי הרשויות אינם יודעים את התקן ואינם יודעים ממה מתעלמות הרשויות כשהן מאשרות בשר זה או אחר. זה שאין אנו יודעים לא פותר אותנו מן הסבל שאנו מביאים על עצמנו שאנו אוכלים את הבשר.
לסיכום: כשאנו אוכלים חיה אנו אוכלים את כל מה שהיא אכלה, כולל הכימיקלים, האדרנלין המפורש, התרופות והזוהמה שהיא קלטה במהלך חייה הקצרים או הארוכים. אנו אוכלים חומרים שנועדו לעכב רקבון. חומרים אלה מסוכנים לבריאות.
סיבות אקולוגיות
לתעשיית הבשר השפעה מכרעת על מצב הפלנטה שלנו: המים, האוויר וכמות האוכלוסיה שניתן להזין :
להאכיל פיות של פרות במקום אנשים – האמת היא שלא יהיה שום משבר מזון או מים אם כל האנשים יעברו לתזונה צמחונית היום. לצערנו נאמר שזה עומד לקרות בעתיד בעל כורחנו. תהליך השימוש בדגנים למאכל בהמות הוא בזבזני ביותר: היחס הוא חצי ק"ג בשר על כל 8 ק"ג דגנים. חישבו כמה זמן אתם יכולים להתקיים מכל אחד מאלה לחוד. בעיית הרעב בעולם היא מדומה. כיום אנו מייצרים את כמות המזון אשר יכולה להאכיל את כולם אבל במקום זה אנו מאכילים חיות שנועדו לשחיטה.
הרס סביבתי – תעשיית הבשר, בתי הגידול, המטבחיים ושימור הבשר משחיתים את הסביבה ואת מקורות המים. מצעי הגידול המזוהמים של החיות, שאריות השחיטה והבשר והכימיקלים והתרופות מחלחלים לתוך האדמה ומזהמים את האדמה ומקורות המים על הפלנטה. כיום רוב מקורות המים על האדמה הינם מזוהמים וגם מי התהום מתחילים להזדהם כתוצאה מתעשיית הבשר. גםהחיות עצמן צורכות מי שתייה. שימו לב: לגידול ק"ג אחד של קמח דרושים 120 ליטר מים בעוד של- ק"ג 1 של בשר דרושים עד 12,000 ליטר  מים!  הרס הסביבה ממשיך וכריתת יערות מאסיבית בכדי לפנות מקום לשטחי מרעה. הגזים הנפלטים מעיכול המזון על ידי הבהמות הינו המקור הראשון לגז חממה מסוג מתאן – זוהי פליטה גדולה יותר מכל פליטת גזי החממה על ידי מכוניות. שימור הבשר, אריזתו והובלתו בקירור – כולם תורמים לנזק אקולוגי.
אז מה הסיבות כן לאכול בשר?
הטעיית הציבור בנוגע לחלבונים. דונם אחד של דגנים מייצר פי חמישה יותר חלבון מאשר דונם מרעה המיועד לייצור בשר. דונם קטניות או אפונה מייצר פי עשרה יותר ודונם של תרד פי 28 יותר. מזונות צמחיים מהווים מקור טוב יותר וזול יותר לחלבון. בהשוואה, 100 גרם בשר מכיל 20 גרם חלבון. 50% ממנו הם ממליא מים. 100 גרם עדשים מכלים 25 גרם חלבון ופולי סויה מספקים 34 גרם חלבון. למרות זאת בשר עולה הרבה יותר לכיס וגם לסביבה.
ולבסוף: התפתחות רוחנית
מסורות רוחניות רבות ומורים רוחניים לאורך כל הדורות בחרו בתזונה צמחונית ביניהם רבנים כמו הרמב"ן והרב קוק, אנשי רוח נוצריים, וכמובן היוגים. תורת היוגה טוענת שאכילת בשר מעודדת איכות רג'אסית (ראו מאמר) באדם ועל כן מטפחת תאוות, תשוקות והיסחי דעת, ולכן מעכבת התפתחות רוחנית. כמו כן, ההמלצה להימנע עד כמה שאפשר ממוצרים תעשייתיים, ולדבוק במוצרי יסוד טבעיים שעברו כמה שפחות תהליכים.

קידום אתרים

עיצוב ובניית אתרים