פריסה ארצית

חמשת עקרונות היוגה לחיים נכונים

היוגה הינה הרבה יותר מאשר תרגילים גופניים. היוגה מציעה דרך חיים אשר מובילה את המתמידים בה לרמות הולכות וגבוהות יותר של תודעה, בריאות, אושר קיומי, מימוש בעולם, שחרור מסבל ולהארה רוחנית. ליוגה זרמים רבים אבל כולם מושתתים על אותם עקרונות יסוד. ואלו הם:

 
1. תרגול נכון
לתרגול נכון של תנוחות היוגה, בסדר הנכון, באופן המתאים לרמתו וגופו של האדם בכל רגע יש השפעות חיוביות מידיות. לאחר תרגול יוגה מרגיש האדם נוח יותר בגופו, רענן, רגוע, גמיש יותר, פתוח יותר ואפילו מאושר יותר. לתרגול היוגה יש השפעות על המצב המנטאלי והרגשי. האדם מחובר יותר לעצמו ולמצבו באותו הרגע. לתרגול היוגה יש גם השפעות מצטברות. תרגול יום יומי שומר על בריאות, חיבור עם עצמנו ועם גוף התומך בפעילות שלנו בעולם.
למאמר על תרגול נכון בבית >>
   
2. נשימה נכונה
כאשר אנו תינוקות אנו נושמים בדרך טבעית, מלאה ורפויה. אנו עושים שימוש מלא בסרעפת ובאוויר הנמצא בבטן. במהלך השנים, בעקבות שכחה, דאגות וטראומות שונות נשימתנו הפכה להיות שטחית ולחוצה. בהיותנו פחות רגועים אנו לא עושים שימוש נכון בסרעפת ובפתחי האוויר. במהלך היוגה אנו לומדים לנשום שוב ונכון. לנשימה יש השפעה מיידית על מצבנו הרגשי והמנטאלי. ניתן לשנות את מצב רוחנו בכל רגע על ידי שליטה בנשימה ולרכוש כוחות רבים וגבוהים. נשימה נכונה תביא ליציבה נכונה (וגם הפוך) ועל כן התרגול הפיזי והנשימה קשורים זה בזה. אדם שמודע לנשימתו מודע בכל רגע בחיים. אדם כזה לא יטה לכעוס בקלות, יהיה יציב בנפשו, נעים, ממוקד ובעל שקט נפשי. כל אלה הם דברים אשר נרכשים במהלך היוגה.
   
3. הרפיה נכונה
העולם מזמן לנו הרבה הזדמנויות ללחץ. לחץ זה משפיע באופן מידי ומצטבר על איכות חיינו. אנו לא יכולים לקחת החלטות נכונות במצב של לחץ. אנו נוטים לכעוס על עצמנו ועל אחרים ואוספים האשמות על עצמנו ואחרים. לחץ הינו גורם משמעותי לבריאות רופפת. בתרגול נכון של יוגה יש מנות קצובות של הרפיה. התרגול הנכון נע בין מתח מתון של תרגול התנוחות להרפיות מדודות. כמו כן כל תרגול שלם של יוגה מסתיים בהרפיה עמוקה. קיים גם תרגול שלם נפרד הנקרא 'יוגה נידרה' – Nidra Yoga שהינו תהליך של דמיון מודרך להרפיה עמוקה ביותר. לתרגול כזה סגולות רפואיות. הוא מרפא מחלות, מפיג מתחים ממקומות עמוקים בהווייתנו והינו מומלץ ביותר.
   
4. תזונה נכונה
באופן כללי ממליצה היוגה על תזונה צמחונית. יש לכך סיבות רבות וטובות ועל כך במאמר נפרד. כמו כן יש ביוגה הנחיות על הרגלי האכילה נכונים, תזמון האכילה והתאמה אישית לגופו ואופיו של האדם וכמובן למצבו הבריאותי. 
למאמר בנושא תזונה נכונה >>
    
5. חשיבה חיובית ומדיטציה
למחשבות שלנו ובמה אנחנו מתמקדים בכל רגע יש השפעות מכריעות על חיינו. ניתן לומר שאיכות חיינו נקבעת על פי איכות המחשבות שבשכלנו. היוגה שמה דגש עליון על ההכרה כלומר על תשומת הלב וההתמקדות שלנו בחיים. תכני המחשבות שלנו משפיעים ומושפעים ממצב ההכרה. מחשבות חיוביות הנובעות מטוב ואהבה מביאות מצבים נעימים של שמחה קיומית, אהבת הזולת, חמלה, יצירתיות וכו'. עם מחשבות כאלה ההכרה שקטה יותר ואינה אלימה והרסנית כלפי עצמנו ואחרים. לעומת זאת תכנים שליליים של קנאה, שנאה, כעס ואשמה מסעירות את ההכרה. במצבים כאלה ההרגשה היא שאנו לא בשליטה על חיינו ואנו בסופו של דבר נפגעים מהכרה שכזו. ניתן לזקק ולטהר את ההכרה משליליות על ידי מדיטציה, התמסרות, תפילה, חקירה עצמית והשאה עצמית (אוטוסוגסטיה). תרגולים אלה הם חלק משיטות ומסורות יוגה שונות. ניתן אף לומר שכל תרגול היוגה הפיזי מטרתו היא להביא למצב של איזון בו מדיטציה הינה השלב הבא המתבקש. אין מספיק מילים לתאר את ההשפעות החיוביות של המדיטציה. במצב מדיטטיבי ההכרה שוקטת, אנו מתחברים עם עצמנו, עם האמת, עם החלק הגבוה שבנו, עם רבדים עמוקים של ההוויה, עם תכליתנו וכמובן עם שמחה קיומית שאינה תלויה בדבר. המדיטציה מרפאת ומחדשת את התאים בגופנו. מדיטציה וחשיבה החיובית הינם מיומנויות נרכשות ואינן באות בדרך כלל מיד. לרובנו נדרש זמן של רכישה וזכירה מחדש ביכולת שלנו לקבוע מה ברצוננו לחשוב, איך ברצוננו לחיות, וכיצד להרגיש נכון בעולם.

קידום אתרים

עיצוב ובניית אתרים