פריסה ארצית

תרגול נכון של יוגה

ההמלצה היא תרגול יומיומי של יוגה. כשלא מתאפשר תרגול כל יום, פעמיים או שלוש פעמים בשבוע יועילו גם כן. מומלץ לתרגל עם מורה לפחות פעם בשבוע. בקשו מהמורה שלכם הנחיות לגבי תרגול אישי בבית שיתאים לכם. אם אתם מעוניינים לפתור בעיה: מגבלה גופנית או נפשית בקשו מהמורה הנחיות להתאמת התרגול לבעיה הספציפית. המטופלים ביוגה טיפולית מתבקשים לתרגל בבית ולנהל יומן התקדמות אישי.

תרגול נכון הוא תרגול מאוזן המכיל את האלמנטים הבאים :
1) הכנה נפשית והתכוונות לתרגול – התרגול הוא גם פיזי וגם מנטאלי. כמו כן הוא מפעיל תחושות ורגשות נלווים. חשבו ליצור אוירה מתאימה – לתרגל בחלל קבוע שקט מהפרעות, נקי ומסודר עם איוורור מספיק. את היוגה נתרגל במודעות וההתכוונות, חשוב בתחילתו של התרגול ליצור הפרדה בין טרדות היום לבין מצב תודעה אחר, ליצור חציצה מנטאלית (יצירת מצב תודעה) ופיזית (מקום קבוע ומיוחד ליוגה) בין הזמן שלפני ואחרי התרגול לבין התרגול.
2) רצף מאוזן והגיוני של התנוחות, שהיה מאוזנת ויציאה נכונה מהן – בקשו מהמורה שלכם ליוגה ליצור בעבורכם תרגול מותאם ולהנחות אתכם בשלבים הראשונים.
3) חימום מתאים –החימום חיוני לתרגול הנכון אף יותר מהתרגילים עצמם
4) שהיה מודעת באסנות (התנוחות) עם נשימה נכונה (סערפתית), מודעות לגוף וליציבות
בכל יום ובכל רגע הגוף משתנה. איברים שונים בו מכווצים או משוחררים ורפויים. המודעות לגוף חיונית לתרגול נכון. אם נתרגל ללא מודעות וריכוז בכל תנוחה ותנוחה (למשל תוך כדי צפייה בטלוויזיה) הרי שאנחנו רק מניעים את הגוף, אך לא מתרגלים יוגה ולא זוכים בפירות התרגול.
5) הרפיות מתוכננות והגיוניות הן חלק מתרגול נכון. חשוב להרפות גם תוך כדי התרגול (למשל בתוך תנוחה קלה יחסית) כדי לא לצבור מתח מתנוחה לתנוחה. המטרה היא הפוכה – לשחרר מתח ומאמץ יתר.
6) הרפיה סופית של 5-10 דקות – לשחרור המאמץ שהצטבר בתרגול, ולהיטענות מחודשת בפראנה (אנרגיית חיים). ההרפייה העמוקה היא תרגול מאוד אפקטיבי גם ללא קשר לתרגול התנוחות עצמן.
7) יציאה מבוקרת מהתרגול: נתחיל תמיד מחימום ובהדרגה הקושי של התנוחות עולה, באמצע התרגול התנוחות המאתגרות ביותר, ולאט לקראת הסוף בהדרגה יורדת רמת הקושי עד להרפייה מוחלטת.
בנוסף לרצף התרגילים מומלץ לשלב:
מדיטציה בסיום התרגול הפיזי
טענה מקובלת: אין לי זמן בבוקר לתרגל, אפילו לא 20 דקות בבוקר מה לעשות?
התשובה היא שבתרגול של 20 דקות בבוקר אתם מרוויחים זמן במהלך היום. אתם מוכנים נפשית ופיסית ליום. הגוף מלא בחיים, מוכן וגמיש. אתם מוכנים לקבל את כל מה שהיום הזה עומד להביא לכם. לאחר תרגול בוקר אתם יעילים יותר בתפקוד ובערנות גדולה. לכן זהו רווח נקי של זמן במהלך היום. אם היום גופכם לא רגיל לתרגול בוקר למה שיהיה מוכן מחר? ההחלטה שלכם קובעת לגוף הרגלים בריאים חדשים של תפקוד. בסופו של דבר תגיעו למצב המשעשע שגופכם יגרור אתכם לתרגול בוקר גם אם אינכם ממש בעניין.  קראו מאמר בנושא סוד התרגול המצטבר >>

קידום אתרים

עיצוב ובניית אתרים